Op 16 juli was de eerste voorstelling van Kit en Kaat. Daar bakten ze een cheese-cake voor Henk. Wil je die ook bakken? Klik hier voor het recept.
Maak zelf de cheese-cake van Henk
Dit heb je nodig voor de bodem
60 gram suiker; 120 gram boter (een uurtje van tevoren uit de koelkast halen);
180 gram bloem; 5 gram bakpoeder en een springvorm van 24 cm doorsnee.
Zo maak je de bodem
• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Mix de suiker, boter, bloem en het bakpoeder door elkaar.
• Vet de springvorm in met een beetje (vloeibare) boter.
• Doe het mengsel in de springvorm.
• Zet de vorm 20 minuten in de oven op 180 graden
Dit heb je nodig voor de vulling
500 gram mascarpone; 400 gram kwark; 150 gram suiker; 10 gram bloem;
3 eieren; 2 eidooiers; 1 citroen en een klein beetje vanille-essence.
Zo maak je de vulling
• Mix het hele lijstje van hierboven beetje voor beetje tot een glad beslag.
• Giet het beslag op de bodem van de springvorm.
• Zet de springvorm een kwartier terug in de oven op 180 graden.
• Zet de oven op 100 graden: bak de cheese-cake nog drie kwartier.
• Zet de ovendeur op een kiertje en laat de taart afkoelen.
Dit heb je nodig voor de versiering
4 blaadjes gelatine; 400 gram aardbeien; 100 gram mango; 10 gram suiker;
1 citroen; 20 gram maïzena en een bus spuitslagroom.
Zo versier je de taart
• Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn.
• Was de aardbeien en haal het groen eraf.
• Schil de mango en snijd die in platte schijfjes. Tip: Gebruik de kaasschaaf.
• Doe de helft van de aardbeien in een pan, met de suiker en citroensap. Kook dit tot het een soort jam is.
• Haal de pan van het vuur af.
• Doe de uitgeknepen blaadjes gelatine en de maïzena erbij en roer tot je een mooi sausje hebt. Laat het sausje afkoelen.
• Verdeel het sausje over de taart en laat die helemaal afkoelen.
• Versier de taart met de rest van de aardbeien en de mango.
• Spuit er toefjes slagroom op of je naam
Comments