Kletskoppen
Dit heb je nodig voor 18 stuks
- 100 gram witte basterdsuiker
- 30 gram roomboter
- 20 ml melk
- 30 gram noten (amandelen)
- 50 gram Zeeuwse bloem
- mespunt kaneel
- mespunt zout
Tip!
Haal de roomboter uit de koelkast.
Doe dit twee uur voor je gaat bakken.
Zo krijg je een mooier deeg, dat niet schift.
Dit heb je nodig voor 18 stuks
- 100 gram witte basterdsuiker
- 30 gram roomboter
- 20 ml melk
- 30 gram noten (amandelen)
- 50 gram Zeeuwse bloem
- mespunt kaneel
- mespunt zout
Tip!
Bewaar de kletskoppen in een dichte trommel.
Dan worden ze niet taai.
Meteen opeten kan natuurlijk ook!
1
Zo doe je het:
- Meng de boter, suiker, melk, kaneel en het zout door elkaar in een keukenmachine.
- Hak de noten fijn (maar niet te fijn).
- Meng de noten door het deeg.
- Voeg de Zeeuwse bloem toe.
- Goed kneden tot je een mooi deeg hebt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Leg een hoopje deeg op het bakpapier.
- Sla het in één klap plat met een natte lepel (dit heet kletsen).
- Laat ruimte tussen de koekjes,
want het deeg loopt uit.
- Bak de boekjes ongeveer acht minuten.
Zijn ze bruin? Dan zijn ze klaar.
- Leg de koekjes op een rooster.
- Laten afkoelen en … smullen maar!
2
3
4