De bruidstaart van tante Biet

Begin met de bodem van 'de basis van de bruidstaart'. 

Maak dan een botercrème 

en een schuim van eiwitten. 

Zet de taart in elkaar. 

En … versieren maar!

Dit heb je nodig voor botercrème 

- een half vanillestokje 

- 200 gram melk 

- 20 gram kristalsuiker 

- 20 gram custardpoeder 

- 250 gram boter 

- 70 gram basterdsuiker 

- steelpan 

- garde 

- schaal

Botercrème maken 

- Snijd het vanillestokje open. Schraap de  binnenkant eruit. 

- Doe de melk, kristalsuiker, vanille en  custard in een pan. 

 Goed roeren! 

- Verwarm dit op een laag vuur. Laat het  koken tot het een beetje dikker wordt. 

- Laat dit mengsel afkoelen in een  schaal. 

- Klop de boter en basterdsuiker luchtig. 

- Doe het afgekoelde mengsel erbij. Blijf  kloppen tot de crème luchtig is.

Dit heb je nodig voor schuim van eiwitten 

- 40 gram water 

- 150 gram suiker 

- 75 gram eiwitten 

- steelpan 

- garde 

- kom 

- spuitzak

Schuim van eiwitten maken 

- Meng het water met 120 gram suiker.  Verhit dit tot 120 graden. Nu heb je een  siroop van suiker. 

- Klop de eiwitten met de rest van de  suiker tot een wit schuim. 

- Schenk de siroop rustig bij het  eiwitschuim. Klop tot het mengsel stijf en  afgekoeld is. 

- Doe de botercrème bij je schuim. 

- Blijf kloppen tot je een mooie crème  hebt. 

- Doe de crème in een spuitzak. Bewaar die in de koelkast.

1

2

3

4

5

Dit heb je nodig 

- 500 gram aardbeien 

- poedersuiker 

- bakring van 22 cm doorsnee 

- luchtdicht folie 

- zwart en rood marsepein

Zo zet je de taart in elkaar 

- Snijd de aardbeien doormidden. 

- Snijd twee rondjes uit de cake. Gebruik  hiervoor de bakring. Deze worden de  onderkant en de bovenkant. 

- Bekleed de bakring met folie. 

- Leg één rondje van cake in de bakring. 

- Zet de aardbeien rondom langs de  zijkant. Let op: zet de platte kant van de  aardbeien tegen het folie in de bakring. 

- Spuit de crème rondom de aardbeien.  Spuit ook een dunne laag over de  bodem van de cake. 

- Zet de rest van de aardbeien rechtop in  de crème. 

- Vul de taart op met de rest van de  crème. 

- Leg de bovenkant van de cake op de  crème. Druk dit stevig aan. 

- Laat de taart een paar uur opstijven in  de koelkast. 

- Haal de bakring en het folie eraf. 

- Bestuif de taart met poedersuiker. 

- Versier de taart met aardbeien en  lieveheersbeestjes.

Zo maak je een lieveheersbeestje 

- Rol het marsepein uit. 

- Maak een rood lijfje. 

- Maak er zwarte stippen op. 

- Geef het diertje een zwart hoofd.

6

7

8