top of page

De bruidstaart van tante Biet

Begin met de bodem van 'de basis van de bruidstaart'. 

Maak dan een botercrème 

en een schuim van eiwitten. 

Zet de taart in elkaar. 

En … versieren maar!

Dit heb je nodig voor botercrème 

- een half vanillestokje 

- 200 gram melk 

- 20 gram kristalsuiker 

- 20 gram custardpoeder 

- 250 gram boter 

- 70 gram basterdsuiker 

- steelpan 

- garde 

- schaal

Botercrème maken 

- Snijd het vanillestokje open. Schraap de  binnenkant eruit. 

- Doe de melk, kristalsuiker, vanille en  custard in een pan. 

 Goed roeren! 

- Verwarm dit op een laag vuur. Laat het  koken tot het een beetje dikker wordt. 

- Laat dit mengsel afkoelen in een  schaal. 

- Klop de boter en basterdsuiker luchtig. 

- Doe het afgekoelde mengsel erbij. Blijf  kloppen tot de crème luchtig is.

Dit heb je nodig voor schuim van eiwitten 

- 40 gram water 

- 150 gram suiker 

- 75 gram eiwitten 

- steelpan 

- garde 

- kom 

- spuitzak

Schuim van eiwitten maken 

- Meng het water met 120 gram suiker.  Verhit dit tot 120 graden. Nu heb je een  siroop van suiker. 

- Klop de eiwitten met de rest van de  suiker tot een wit schuim. 

- Schenk de siroop rustig bij het  eiwitschuim. Klop tot het mengsel stijf en  afgekoeld is. 

- Doe de botercrème bij je schuim. 

- Blijf kloppen tot je een mooie crème  hebt. 

- Doe de crème in een spuitzak. Bewaar die in de koelkast.

1

2

3

4

5

achtergrond.png
goede.png

Dit heb je nodig 

- 500 gram aardbeien 

- poedersuiker 

- bakring van 22 cm doorsnee 

- luchtdicht folie 

- zwart en rood marsepein

Zo zet je de taart in elkaar 

- Snijd de aardbeien doormidden. 

- Snijd twee rondjes uit de cake. Gebruik  hiervoor de bakring. Deze worden de  onderkant en de bovenkant. 

- Bekleed de bakring met folie. 

- Leg één rondje van cake in de bakring. 

- Zet de aardbeien rondom langs de  zijkant. Let op: zet de platte kant van de  aardbeien tegen het folie in de bakring. 

- Spuit de crème rondom de aardbeien.  Spuit ook een dunne laag over de  bodem van de cake. 

- Zet de rest van de aardbeien rechtop in  de crème. 

- Vul de taart op met de rest van de  crème. 

- Leg de bovenkant van de cake op de  crème. Druk dit stevig aan. 

- Laat de taart een paar uur opstijven in  de koelkast. 

- Haal de bakring en het folie eraf. 

- Bestuif de taart met poedersuiker. 

- Versier de taart met aardbeien en  lieveheersbeestjes.

Zo maak je een lieveheersbeestje 

- Rol het marsepein uit. 

- Maak een rood lijfje. 

- Maak er zwarte stippen op. 

- Geef het diertje een zwart hoofd.

6

7

8

tips3.png
Naamloos-1.png
dfg.png
sdf.png
bak.png
Naamloos-1.png
sfsf.png
dfg.png
sdf.png
bak.png
Naamloos-1.png
sfsf.png
dfg.png
sdf.png
Naamloos-1.png
sfsf.png
sdf.png
dfg.png
bak.png
bak.png
Naamloos-1.png
sfsf.png
dfg.png
sdf.png
bak.png
Naamloos-1.png
sfsf.png
dfg.png
sdf.png
bottom of page