De bruidstaart van tante Biet
Begin met de bodem van 'de basis van de bruidstaart'.
Maak dan een botercrème
en een schuim van eiwitten.
Zet de taart in elkaar.
En … versieren maar!
Dit heb je nodig voor botercrème
- een half vanillestokje
- 200 gram melk
- 20 gram kristalsuiker
- 20 gram custardpoeder
- 250 gram boter
- 70 gram basterdsuiker
- steelpan
- garde
- schaal
Botercrème maken
- Snijd het vanillestokje open. Schraap de binnenkant eruit.
- Doe de melk, kristalsuiker, vanille en custard in een pan.
Goed roeren!
- Verwarm dit op een laag vuur. Laat het koken tot het een beetje dikker wordt.
- Laat dit mengsel afkoelen in een schaal.
- Klop de boter en basterdsuiker luchtig.
- Doe het afgekoelde mengsel erbij. Blijf kloppen tot de crème luchtig is.
Dit heb je nodig voor schuim van eiwitten
- 40 gram water
- 150 gram suiker
- 75 gram eiwitten
- steelpan
- garde
- kom
- spuitzak
Schuim van eiwitten maken
- Meng het water met 120 gram suiker. Verhit dit tot 120 graden. Nu heb je een siroop van suiker.
- Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot een wit schuim.
- Schenk de siroop rustig bij het eiwitschuim. Klop tot het mengsel stijf en afgekoeld is.
- Doe de botercrème bij je schuim.
- Blijf kloppen tot je een mooie crème hebt.
- Doe de crème in een spuitzak. Bewaar die in de koelkast.
1
2
3
4
5
Dit heb je nodig
- 500 gram aardbeien
- poedersuiker
- bakring van 22 cm doorsnee
- luchtdicht folie
- zwart en rood marsepein
Zo zet je de taart in elkaar
- Snijd de aardbeien doormidden.
- Snijd twee rondjes uit de cake. Gebruik hiervoor de bakring. Deze worden de onderkant en de bovenkant.
- Bekleed de bakring met folie.
- Leg één rondje van cake in de bakring.
- Zet de aardbeien rondom langs de zijkant. Let op: zet de platte kant van de aardbeien tegen het folie in de bakring.
- Spuit de crème rondom de aardbeien. Spuit ook een dunne laag over de bodem van de cake.
- Zet de rest van de aardbeien rechtop in de crème.
- Vul de taart op met de rest van de crème.
- Leg de bovenkant van de cake op de crème. Druk dit stevig aan.
- Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast.
- Haal de bakring en het folie eraf.
- Bestuif de taart met poedersuiker.
- Versier de taart met aardbeien en lieveheersbeestjes.
Zo maak je een lieveheersbeestje
- Rol het marsepein uit.
- Maak een rood lijfje.
- Maak er zwarte stippen op.
- Geef het diertje een zwart hoofd.
6
7
8