Cupcakes

Dit heb je nodig voor 12 cupcakes 

- 125 gram roomboter 

- 125 gram zelfrijzend bakmeel

- 125 gram fijne suiker

- 2 eetlepels melk 

- 2 eieren 

- grijs en roze marsepein 

- dropveters

- bakblik voor cupcakes

- papieren bakjes voor cupcakes

Voorbereiden

- Haal de boter, suiker en eieren twee uur  voordat je gaat bakken uit de koelkast.

- Verwarm de oven voor op 170 graden.

- Zet het rooster in het midden van de  oven. 

- Doe de papieren bakjes in het bakblik.

Tip!

Platte cupcakes kun je beter versieren.

Zijn ze boller dan je wilt? 
Leg er dan meteen als ze uit de oven komen 
een snijplank op.  

Haal de plank er na dertig tellen weer af.

Je cupcakes zijn nu mooi plat.

Beslag maken

- Snijd de boter in stukjes en doe ze in  een kom.

- Mix daar, beetje bij beetje, het volgende  doorheen: Eerst de suiker, dan de eieren,  het bakmeel en de melk.

- Mix tot het beslag glad is.

Zo bak je cupcakes

- Schep het beslag in een papieren bakje.

  Vul elk bakje voor twee derde deel.  

- Bak de cupcakes twintig minuten 
  op 170 graden. Laat de oven dicht,    anders  kunnen de cupcakes instorten. 

- Prik na twintig minuten een houten      prikker in een cupcake en haal ‘m er      weer uit. Is de prikker schoon? Dan zijn    de cupcakes gaar.

- Haal de cupcakes uit de oven en  laat zeeen minuut staan. 

- Haal de cupcakes uit het bakblik. 
 Dit gaat makkelijk als je het bakblik 
 een beetje schuin houdt. 
 Laat de papieren bakjes om de cupcakes  zitten. 

- Laat de cupcakes afkoelen.

1

2

3

4

5

Maak een oma van je cupcakes

- Rol de roze marsepein dun uit 
 met een deegroller.

- Bedek de bovenkant van de cupcake  helemaal. 

- Rol de grijze marsepein dun uit.

- Maak daarvan de haren.
 Trek de vorm over van de tekening  hieronder.

- Maak twee wangen en een neus 
 van de roze marsepein.

- Maak een bril van dropveter.

- Kerf met een mesje haren en een mond.

6

Tip!

Plak alles vast met glazuur.
Meng hiervoor poedersuiker 
met een paar druppels water.

7