Parijse Bollen

Dit heb je nodig: 

- 4 beschuitbollen Koop ze kant en klaar    op de markt of bij een bakker. Of kijk in  de supermarkt. 

- een halve liter melk 

- 50 gram custardpoeder 

- 75 gram suiker 

- 1 ei 

- 1 zakje vanillesuiker 

- 100 gram poedersuiker 

- 1 eetlepel water 

- rode kleurstof

De Parijse bollen 

- Snijd de bollen door. 

- Smeer op één helft lekker veel gele  room. Gebruik daar een lepel of een  spuitzak voor. 

- Maak het glazuur. Dat doe je zo: 

 Meng de poedersuiker met het water.  Goed roeren! 

- Kleur het glazuur roze met een paar  druppels kleurstof.

Gele room maken 

- Klop het ei met de helft van de suiker. 

- Voeg een scheutje melk toe en de    custard. 

- Breng de melk aan de kook in een steelpan. 

- Voeg de rest van de suiker toe. 

- Wacht tot het kookt. Giet dan de melk  bij de custard. Goed roeren! 

- Giet dit mengsel terug in de steelpan en  breng het zachtjes aan de kook. 

- Blijf roeren met een garde tot de room  dikker wordt. 

- Is de room dik genoeg? Haal de pan  dan van het vuur af. 

- Giet de room in een bak. 

- Zet die bak een paar uur in de koelkast.

Tip!

Voeg het water druppel voor druppel toe. Als je te veel gebruikt, wordt het glazuur te dun. 

 

- Smeer glazuur op de andere helft van  de bol. 

- Versier het glazuur met een bloem of  een hart. Je kunt er ook een tekst op  zetten: 

 Van harte of een naam. 

- Leg de helften op elkaar, met het  glazuur naar boven. 

- Laat de bollen opstijven in de koelkast.

1

3

4

2