Parijse Bollen
Dit heb je nodig:
- 4 beschuitbollen Koop ze kant en klaar op de markt of bij een bakker. Of kijk in de supermarkt.
- een halve liter melk
- 50 gram custardpoeder
- 75 gram suiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram poedersuiker
- 1 eetlepel water
- rode kleurstof
De Parijse bollen
- Snijd de bollen door.
- Smeer op één helft lekker veel gele room. Gebruik daar een lepel of een spuitzak voor.
- Maak het glazuur. Dat doe je zo:
Meng de poedersuiker met het water. Goed roeren!
- Kleur het glazuur roze met een paar druppels kleurstof.
Gele room maken
- Klop het ei met de helft van de suiker.
- Voeg een scheutje melk toe en de custard.
- Breng de melk aan de kook in een steelpan.
- Voeg de rest van de suiker toe.
- Wacht tot het kookt. Giet dan de melk bij de custard. Goed roeren!
- Giet dit mengsel terug in de steelpan en breng het zachtjes aan de kook.
- Blijf roeren met een garde tot de room dikker wordt.
- Is de room dik genoeg? Haal de pan dan van het vuur af.
- Giet de room in een bak.
- Zet die bak een paar uur in de koelkast.
Tip!
Voeg het water druppel voor druppel toe. Als je te veel gebruikt, wordt het glazuur te dun.
- Smeer glazuur op de andere helft van de bol.
- Versier het glazuur met een bloem of een hart. Je kunt er ook een tekst op zetten:
Van harte of een naam.
- Leg de helften op elkaar, met het glazuur naar boven.
- Laat de bollen opstijven in de koelkast.
1
3
4
2