Makarons van Kit en Kaat
Dit heb je nodig voor de koekjes
-
160 gram poedersuiker (gezeefd)
-
160 gram amandelpoeder
-
160 gram fijne tafelsuiker
-
eiwit van 4 grote eieren
-
eetbare kleurstof (als je wilt)
-
kom, spuitzak, mixer
-
2 bakplaten en bakpapier ​
Zo maak je de koekjes
-
Meng de poedersuiker met het amandelpoeder.
-
Doe de eiwitten in een schone kom en mix ze schuimig.
-
Doe langzaam, lepel voor lepel, de tafelsuiker erbij.
Blijf kloppen tot het schuim stevig is en glanst. -
Spatel het amandelmengsel bij het eiwit.
Het moet mooi glad worden en als een lint van je spatel lopen. -
Verwarm de oven voor op 140 graden.
-
Vul de spuitzak met het mengsel.
-
Doe bakpapier op de bakplaten.
-
Spuit kleine rondjes op het bakpapier (ongeveer 2,5 cm).
-
Tik zachtjes onder op de bakplaat.
Zo gaat de lucht uit de makarons. -
Zet de bakplaat een kwartier in de voorverwarmde oven.
-
Ondertussen kun je makarons spuiten op bakplaat 2.
-
Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.
-
Bakplaat 2 kan nu – ook een kwartier – in de oven.
-
Laat deze lading koekjes ook weer afkoelen.
​
Dit heb je nodig voor de vulling (van witte chocolade)
-
100 ml slagroom
-
200 ml witte chocola
Zo maak je de vulling
-
Maak de room warm en giet over de chocola.
-
Roer rustig tot een glad mengsel
-
Doe het mengsel in een spuitzak
-
Spuit een dotje op de helft van de koekjes
-
Leg er een tweede koekje bovenop.
-
Even aandrukken en …
-
Bon appetit, zeggen de Fransen.
Ofwel ...
... smullen maar!
1
2
3
4
Ook de makarons van Kit & Kaat zijn soms minder mooi. Kijk maar eens naar de foto rechts.