Makarons van Kit en Kaat

Dit heb je nodig voor de koekjes 

  • 160 gram poedersuiker (gezeefd)

  • 160 gram amandelpoeder

  • 160 gram fijne tafelsuiker

  • eiwit van 4 grote eieren

  • eetbare kleurstof (als je wilt)

  • kom, spuitzak, mixer

  • 2 bakplaten en bakpapier 

Zo maak je de koekjes  

  • Meng de poedersuiker met het amandelpoeder.

  • Doe de eiwitten in een schone kom en mix ze schuimig.

  • Doe langzaam, lepel voor lepel, de tafelsuiker erbij.
    Blijf kloppen tot het schuim stevig is en glanst.

  • Spatel het amandelmengsel bij het eiwit.
    Het moet mooi glad worden en als een lint van je spatel lopen.

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.

  • Vul de spuitzak met het mengsel.

  • Doe bakpapier op de bakplaten.

  • Spuit kleine rondjes op het bakpapier (ongeveer 2,5 cm).

  • Tik zachtjes onder op de bakplaat.
    Zo gaat de lucht uit de makarons.

  • Zet de bakplaat een kwartier in de voorverwarmde oven.

  • Ondertussen kun je makarons spuiten op bakplaat 2.

  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

  • Bakplaat 2 kan nu – ook een kwartier – in de oven.

  • Laat deze lading koekjes ook weer afkoelen.

Dit heb je nodig voor de vulling (van witte chocolade)  

  • 100 ml slagroom

  • 200 ml witte chocola

Zo maak je de vulling   

  • Maak de room warm en giet over de chocola.

  • Roer rustig tot een glad mengsel

  • Doe het mengsel in een spuitzak

  • Spuit een dotje op de helft van de koekjes

  • Leg er een tweede koekje bovenop.

  • Even aandrukken en …

  • Bon appetit, zeggen de Fransen.
    Ofwel ...
    ... smullen maar!

1

2

3

4

Ook de makarons van Kit & Kaat zijn soms minder mooi. Kijk maar eens naar de foto rechts.