De barbietaart van Kit & Kaat
Dit heb je nodig:
- 200 gram boter
- 3 eieren
- 6 eetlepels melk
- 1 pak mix voor cake
- slagroom
- marsepein (400 gram roze en 100 gram witte)
- jam (die je lekker vindt)
- poedersuiker
- roze muisjes
- rode dropveters
- zilveren glitters
- een vorm voor een tulband
- een (barbie)pop
Tip!
Haal de boter en de eieren uit de koelkast.
Doe dit twee uur voor je gaat bakken.
Zo krijg je beter deeg, dat niet schift.
Beslag maken
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Doe de boter in de beslagkom.
Mix tot de boter luchtig is.
- Mix de eieren er een voor een doorheen.
- Mix vier minuten op de hoogste stand.
- En klaar is je beslag.
Versieren
- Meng poedersuiker met een paar druppels water.
Dit is glazuur.
Dat gebruik je als lijm.
- Versier de jurk.
Gebruik het witte marsepein, muisjes, glitters en stukjes rode dropveter.
Plak alles vast met het glazuur.
1
3
5
7
De taart bakken
- Schep het beslag in de vorm.
Strijk de bovenkant glad.
- Zet de cake in het midden van de oven.
Bak hem een uur.
- Steek een prikker in het midden van de cake.
Komt de prikker er schoon uit?
Dan is de cake gaar.
- Haal de cake uit de oven.
Laat hem wat afkoelen.
- Keer de cake om op een rooster.
Laat hem verder afkoelen.
De taart smaak geven
- Snijd de taart in het midden door,
van links naar rechts.
- Smeer een laag jam op de cake.
En dan een laag slagroom.
Dit geeft de taart nog meer smaak.
- Zet de helften weer op elkaar.
Van taart naar pop
- Zet de pop in het gat van de tulband.
- Rol het roze marsepein uit tot een rondje.
Dat moet om de taart passen.
- Snijd het rondje op één plek open
tot het midden.
- Wikkel het losjes om de taart.
- Heb je nog marsepein over?
Maak er een topje van voor de pop.
- Heeft jouw pop ook raar haar?
Knoop er dan een sjaaltje om.
2
4
6