De barbietaart van Kit & Kaat

Dit heb je nodig:

- 200 gram boter 

- 3 eieren

- 6 eetlepels melk

- 1 pak mix voor cake

- slagroom

- marsepein (400 gram roze en 100 gram  witte)

- jam (die je lekker vindt)

- poedersuiker

- roze muisjes

- rode dropveters

- zilveren glitters

- een vorm voor een tulband 

- een (barbie)pop 

Tip!
Haal de boter en de eieren uit de koelkast. 

Doe dit twee uur voor je gaat bakken.

Zo krijg je beter deeg, dat niet schift. 

Beslag maken

- Verwarm de oven voor op 150 graden.

- Doe de boter in de beslagkom. 
 Mix tot de boter luchtig is.

- Mix de eieren er een voor een  doorheen.

- Mix vier minuten op de hoogste stand.

- En klaar is je beslag.

Versieren

- Meng poedersuiker met een paar  druppels water. 
 Dit is glazuur. 
 Dat gebruik je als lijm.

- Versier de jurk. 

 Gebruik het witte marsepein, muisjes,  glitters en stukjes rode dropveter. 
 Plak alles vast met het glazuur.

1

3

5

7

De taart bakken

- Schep het beslag in de vorm. 
 Strijk de bovenkant glad.

- Zet de cake in het midden van de oven.

 Bak hem een uur.

- Steek een prikker in het midden van de  cake. 
 Komt de prikker er schoon uit?
 Dan is de cake gaar. 

- Haal de cake uit de oven.

 Laat hem wat afkoelen.

- Keer de cake om op een rooster. 
 Laat hem verder afkoelen.

De taart smaak geven

- Snijd de taart in het midden door, 
 van links naar rechts. 

- Smeer een laag jam op de cake. 
 En dan een laag slagroom. 
 Dit geeft de taart nog meer smaak.

- Zet de helften weer op elkaar.

Van taart naar pop

- Zet de pop in het gat van de tulband.

- Rol het roze marsepein uit tot een  rondje.
 Dat moet om de taart passen.

- Snijd het rondje op één plek open 
 tot het midden.

- Wikkel het losjes om de taart.

- Heb je nog marsepein over?
 Maak er een topje van voor de pop.

- Heeft jouw pop ook raar haar? 
 Knoop er dan een sjaaltje om.

2

4

6